Gebitsreparatie

Gebitsreparatie

Neem voor alle gebitsreparaties contact op met Tandtechniek Alkmaar 06-38429948.
Wij snappen hoe vervelend het is geen gebitsprothese te kunnen dragen en geven reparaties dus voorrang.
In de meeste gevallen kunt u er op wachten in onze wachtruimte. bij zeer gecompliceerde reparaties bent u uw gebit hooguit een dag kwijt.
In de meeste gevallen word een reparatie vergoed door uw zorgverzekeraar, kijk hiervoor in de polis van de zorgverzekeraar.

Verzorging kunstgebit

Als u een volledige gebitsprothese en dus geen tanden meer heeft, betekent het niet dat u niet naar de tandarts hoeft. Als onderdeel van de verzorging van uw kunstgebit is het heel verstandig een jaarlijkse controle bij de tandarts te plannen. Doordat de kaak anders wordt belast dan een betandekaak, resorbeert de kaak (bot word afgebroken door het lichaam) Uw tandarts kan kijken of uw kunstgebit nog goed past en er een eventuele rebasing of relining nodig is.

Binnen de verzorging van het kunstgebit is de dagelijkse reiniging natuurlijk erg belangrijk. U wilt voorkomen dat er problemen ontstaan door etensresten of tandplak. Spoel daarom na iedere maaltijd uw mond en kunstgebit. Reinig de prothese daarnaast twee keer per dag met een speciale protheseborstel, maar niet met tandpasta. Om uw kaak rust te geven, bewaart u uw prothese ‘s nachts het beste in water of reinigingsmiddel. Door bv koffie, thee en wijn kan er aanslag ontstaan die u zelf niet goed kunt verwijderen ook kalk uit speeksel kan voor aanslag zorgen. Voor het grondig ultrasoon reinigen van uw gebitsprothese kunt u ook bij ons terecht.
Voor specifieke vragen over uw gebit kunt u altijd even bellen met 06-38429948