Bij Tandtechniek Alkmaar kiezen wij er bewust voor protheses te Persen.
Dit kost ons meer tijd en levert ons financieel minder op, maar daar staat tegenover dat er een kwalitatief veel betere prothese afgeleverd kan worden.

Een geperste prothese heeft een hoge kunststof dichtheid, perfecte pasvorm en weinig rest-monomeer. Door deze hoge kunststofdichtheid verontreinigd de prothese minder snel in de mond van de patiënt en is vele malen sterker dan een gegoten prothese.. Door de constante druk tijdens de polymerisatie is de krimp minimaal wat resulteert in een perfecte pasvorm. Door warme polymerisatie is het percentage rest-monomeer erg laag.

Een gegoten prothese heeft een minder goede pasvorm doordat er bij de polymerisatie, krimp ontstaat. Door de mindere homogeniteit verontreinigd de prothese sneller in de mond van de patiënt, ook zijn gegoten protheses zwakker en breukgevoeliger. Het Percentage Rest-monomeer is ook aanzienlijk hoger.

Op het gebied van kroon en brugwerk zijn er vele materialen en technieken mogelijk, neem contact met ons op om te kijken welke voorziening het best bij uw situatie past.

Wij leveren “play safe” gebitsbeschermers, officieel gecertificeerd door de firma Erkodent voor alle soorten van sporten, daarbij valt te denken aan, Hockey,Boksen,alle andere vechtsporten,fietscross,etc.

Een gebitsbeschermer kan in vele kleuren en kleurencombinaties geleverd worden

Neem voor meer informatie over Play safe contact met ons op